بصیرت افزایی

وبلاگ در راستای بصیرت افزایی جوانان هم سن خودم طراحی خواهد شد

بصیرت افزایی

وبلاگ در راستای بصیرت افزایی جوانان هم سن خودم طراحی خواهد شد

ماشین های پرنده از سال ۱۸۹۰ تا به امروز



ماشین های پرنده از سال ۱۸۹۰ تا به امروز

بشر از صدها سال پیش سودای پرواز را در سر داشت و به هر ابزاری متوسل می شد تا رویای دیرینه اش را محقق کند.

اورویل و ویلبر رایت دو برادر آمریکایی بودند که در دسامبر ۱۹۰۳ میلادی نخستین پرواز کنترل شده و پایدار انسانی را با استفاده از هواپیمایی که خودشان ساخته بودند در دفتر تاریخ ثبت کردند و از آن زمان به بعد انسان به فکر افزودن قابلیت پرواز به خودروها افتاد.

در ادامه، تلاش های متعدد و عمدتا ناموفقی نیز برای عملیاتی کردن این ایده صورت گرفت اما تا به امروز هیچکدام از آنها نتوانستند در مقیاس وسیع به بهره برداری برسند و پروازهای کوتاه درون شهری با استفاده از ارابه های چهار چرخ سطح خیابان ها را برای انسان محقق نمایند.

در ادامه این مطلب قصد داریم نگاهی بیاندازیم به لیست ماشین های پرنده ای که از سال ۱۸۹۰ میلادی تا کنون ساخته شده اند. 

...... 

 

نوامبر ۱۹۴۷

Flying-cars-2

در این تصویر یک خودروی پرنده ConVairCar مدل ۱۱۸ را در جریان پرواز آزمایشی اش مشاهده می کنید. این وسیله هیبریدی توسط تئودور هال برای شرکتی به نام Consolidated Vultee Aircraft ساخته شد که دفتر اصلی اش در سندیگو کالیفرنیا قرار داشت اما هیچگاه به مرحله تولید انبوه نرسید.

در این آزمایش خلبان باید پس از تمام شدن غیر منتظره سوخت، ماشین آن را به سلامت روی زمین فرود می آورد.

هنری فورد

هنری فورد

به زودی ترکیبی از هواپیما و ماشین را خواهیم داشت. ممکن است این حرف به نظرتان مضحک باشد اما چنین چیزی امکان دارد.

اما حتی پیش از آنکه برادران رایت نخستین پروازشان را در سال ۱۹۰۳ انجام دهند مردم آینده ای را در ذهن خود به تصویر می کشیدند که در آن خودروهای پرنده (یا همان ماشین های هوایی) جزو حقایق زندگی هستند و فارغ از هیاهوی جاده ها و به دور از ترافیک سنگین شان ما را به مقصد می رسانند.

البته این آینده هنوز هم رنگ واقعیت به خود نگرفته که این مساله هم به خاطر کمرنگ بودن تلاش های صورت گرفته برای این منظور نیست.

نخستین پتنت مربوط به ماشین های پرنده توسط فردی به نام جان اموری هریمن در سال ۱۹۱۰ به ثبت رسید اما ماشین مورد نظر او هیچگاه ساخته نشد.

یک سال بعد، والتو واترمن ماشینی به نام Waterman Whatsit را طراحی کرد که تا سال ۱۹۳۲ ساخته نشد. بعدها واترمن با اصلاح طراحی این ماشین نامش را هم به Arrowplane تغییر داد و در سال ۱۹۳۷ میلادی Arrowplane اسم خود را به عنوان نخستین ماشین پرنده ای که موفق به پرواز شده بود به ثبت رساند.

۱۹۸۰

Flying-cars-7

در سال ۱۸۹۰ شرکتی به نام Au Bon Marche اقدام به چاپ کارت های تبلیغاتی آینده نگرانه ای مانند تصویر بالا می کرد که با الهام از پاریس در سال ۱۸۹۰ میلادی طراحی شده بود.

سر فلیپ گیبس

سر فلیپ گیبس

تا سال ۱۹۵۳ ماشین های موتوری به کلی منسوخ می شوند چراکه در این دوران شاهد حضور هواپیماهایی هستیم که هم روی زمین حرکت می کنند و هم اینکه در هوا پرواز خواهند کرد

آوریل ۱۹۲۴

Flying-cars-1

در این تصویر ماشینی را همراه با دو بال و یک ملخ می بینید که روی رادیاتور آن قرار دارد و در اطراف میدان تایم نیویورک مشغول حرکت است. این ماشین اختراع A.H. Russell از منطقه  Nutley نیوجرسی است.

۱۹۲۴

Flying-cars-6

نمای کناری از ماشین طراحی شده توسط A.H. Russell.

1928

Flying-cars-5

در این تصویر یک ماشین پرنده را می بینید که توانایی آن در پرواز هیچگاه تایید نشد و سه خاصیت و ویژگی مختلف داشت: یک ماشین بود، به هواپیما تبدیل می شد و در عین حال یک قایق بود.

۱۹۳۷

Aerocar

در این تصویر قسمت عقب ماشین  Aerobile واترمن را می بینید که بال هایش از روی آن برداشته شده اند.

خودروی  Aerobile در حین پرواز.

خودروی  Aerobile در حین پرواز.

1937

morecars-5

در این تصویر یک خودروی پرنده به نام Gwinn Aircar را می بینید که در اصل نوعی هواپیمای شخصی کوچک بود و تنها دو نمونه از آن ساخته شد.

morecars-4

زمانی که یکی از این ماشین های پرنده دچار سانحه گردید و به مرگ خلبان و یک مسافرش انجامید، فرایند تولید آنها متوقف شد.

اگر یک عصر طلایی در صنعت ماشین های پرنده وجود داشته باشد بی شک آن دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ است. در سال ۱۹۴۶ میلادی، مجله لایف در گزارش خود پیرامون خودروی پرنده رابرت فالتون به نام Airphibian اینطور نوشت که این پرنده ها می توانند از یک نوار هوایی باریک در پشت خانه به پرواز درآمده و به سمت فرودگاه LaGuardia حرکت کنند و سپس با جدا کردن بال ها، دم و ملخشان می شود آنها را به یک ماشین تبدیل کرد و مسافت ۶۰ مایلی را ظرف تنها ۲۵ دقیقه با آنها طی نمود.

اما ماشین پرنده فالتون یک ایراد بسیار مهم داشت: قسمت های بال و دم آن باید پس از جدا شدن در فرودگاه می ماندند و در نتیجه راننده آن مجبور بود که مجددا سفری به فرودگاه داشته باشد تا این قطعات را برداشته و به سمت خانه اش پرواز کند.

همین مساله همچنین در مورد نمونه اولیه ارائه شده از سوی تئودور هال به نام ConVairCar صدق می کرد که در سال ۱۹۴۶ میلادی ساخته شد. بال ها و دم این ماشین پرنده به قسمت سقف آن می چسبیدند و در کل دو مدل از آنها ساخته شدند: یکی مدل ۱۱۶ و دیگری نسخه بهبود یافته ۱۱۸ اما سطح علاقمندی کاربران به آنها بسیار پایین بود و در نتیجه پروژه تولید انبوه آنها نیز متوقف گردید.

ژانویه ۱۹۴۶

Flying-cars-4

در این تصویر ماشین پرنده تد هال به نام NX59711 را می بینید که بیشینه سرعتی معادل ۶۰ مایل بر ساعت داشت و سرعت پرواز آن نیز ۱۱۰ مایل بر ساعت بود. هال این ماشین را برای نیروها و کماندوهای نظامی طراحی کرده بود.

۱۹۴۷

morecars-2

در این عکس لاشه یک Convair مدل ۱۱۸ سانحه دیده را می بینید که مجبور به فرود اضطراری در نشنال سیتی کالیفرنیا شد.

۱۹۵۰

morecars-3

در آن دوران شرکتی به نام Stout کار تولید ماشین های پرنده را آغاز کرده بود و تصویری که می بینید متعلق به یکی از محصولات آن (البته احتمالا یک ماکت) است. در این تصویر ماشین پرنده ساخت Stout در حالی که بال ها از بدنه اش جدا شده اند مشغول پارک کردن در کنار خیابان است.

مجله موتور ترند

مجله موتور ترند

ماشین پرنده آینده شما، امروز اینجاست

29 نوامبر ۱۹۶۶

Flying-cars-9

ماشین پرنده مولتون تیلور به نام Aero-Car را در تصویر می بینید که دارای دو بال قابل جدا شدن است.

اخیرا صنعت ماشین های پرنده به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته و برای نمونه انواعی ساخته شده اند که قابلیت تیک آف و فرود عمودی دارند.

با این همه، این ماشین ها با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند که از آن جمله می توان به صدای غیر قابل تحمل، مصرف بالای سوخت و هزینه های سرسام آور تولید و نگهداری اشاره نمود.

اما ایمنی و امنیت سرنشینان این ماشین ها همواره اصلی ترین فاکتور مورد نظر سازندگان شان بوده است. در واقع مردم به اندازه کافی به خاطر سوانح رانندگی روی زمین با مشکل روبرو بوده اند و اگر سقوط این ماشین ها از بالای زمین هم به ماجرا اضافه شود که دیگر هیچ.

۱۹۶۸

Flying-cars-3

در این تصویر پوستری را می بینید که به فیلم موزیکال Chitty Chitty Bang Bang تعلق دارند که برای کودکان و با موضوع ماشین های پرنده ساخته شده بود.

AeroMobil_3_perspective_view_in_hangar_airplane_configuration_facing_right.0.0

اما از جمله جدیدترین و شاید کامل ترین ماشین های پرنده ای که تا به امروز ساخته شده اند می توان به AeroMobil اشاره نمود که طبق وعده شرکت سازنده اش تا سال ۲۰۱۷ میلادی به مرحله تولید انبوه می رسد و می تواند رویای سفرهای درون شهری هوایی را برای انسان محقق نماید.

boyliftedbymulti

البته در کنار شرکت های خودروساز سراسر جهان، هستند افراد مبتکری که سعی دارند با حداقل امکانات چنین ایده ای را نهایی کنند و در این میان می توان از جوانی با نام Thorstin Crijns یاد کرد که وسیله ای با چند ملخ ساخته و پرواز در آسمان را با استفاده از وسیله ای ابتدایی عملیاتی کرده.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد